Acupressuur vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde, die berust op een filosofie waarin twaalf of veertien energiebanen, ook wel meridianen genoemd, door het lichaam lopen. Deze meridianen doorkruisen de huid van het hoofd, de rug, borstkas, armen en benen, en eindigen in de vingertoppen en tenen. Elke meridiaan staat in verbinding met vitale organen en spieren en draagt energie over aan deze gebieden. Langs deze meridianen bevinden zich punten in de huid, beter bekend als acupunctuur- of acupressuurpunten. Door deze punten te stimuleren, kan de energiestroom naar de organen worden gereguleerd, waardoor deze in balans komen.

De duur van een acupressuurbehandeling kan sterk variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en het te behandelen gebied.


Balans herstellen via manuele stimulatie

Acupressuur, geworteld in eeuwenoude principes van de traditionele Chinese geneeskunde, is een methode die gericht is op het herstellen van het evenwicht in het lichaam door middel van handmatige drukpuntenstimulatie. Door deze drukpunten zorgvuldig te activeren, tracht acupressuur de natuurlijke stroom van energie te herstellen en zo het lichaam weer in harmonie te brengen. Door middel van vingerdruk of een speciale drukpen wordt deze techniek toegepast om spanning te verminderen, emoties te reguleren en vaak verlichting te bieden bij pijnlijke gebieden.

Acupressuur is een subtiele, doch krachtige methode die een holistische benadering van welzijn omarmt, gericht op het herstellen van de innerlijke balans voor een algeheel gevoel van gezondheid en vitaliteit.


Acupressuur staat bekend als een effectieve methode voor stressmanagement. Deze techniek wordt niet alleen ingezet om stress te verlichten, maar wordt ook regelmatig gebruikt om de functionaliteit van inwendige organen te ondersteunen en het immuunsysteem te bevorderen.

Deze methode richt zich niet uitsluitend op stressvermindering; door doelgerichte drukpuntenstimulatie tracht acupressuur de werking van inwendige organen te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Stagnatie: wanneer afvalstoffen het lichaam beïnvloeden

Wanneer afvalstoffen zich onder de huid opstapelen, kan dit leiden tot stagnatie in het lichaam. Deze ophoping kan diverse klachten veroorzaken, variërend van pijn en vermoeidheid tot emotionele ongemakken, zoals gevoelens van verdriet, boosheid en angst.

Stagnatie als gevolg van opgehoopte afvalstoffen kan een verstoring veroorzaken in zowel fysieke als emotionele aspecten van het welzijn. Het is essentieel om deze stagnaties aan te pakken om het lichaam weer in balans te brengen en een gevoel van innerlijke harmonie te herstellen.


This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.