Er zijn veel oorzaken van haarverlies, waaronder: alopecia androgenetica, pleksgewijze kaalheid, bijwerking van medicijngebruik, een medische behandeling, veroudering, leefstijlfactoren, vervuiling en andere omgevingsfactoren. Ook medische aandoeningen, overmatig en verkeerd gebruik van haarproducten en strakke kapsels kunnen haaruitval veroorzaken. Door hormonale veranderingen kan er ook haarverlies ontstaan. Dit kan gebeuren tijdens de zwangerschap, bevalling, het veranderen van de anticonceptiepil, tijdens de menopauze of tijdens periode van stress. Hormonale veranderingen kunnen de groeiperiode van de haarcyclus verkorten, wat resulteert in meer haarverlies.


Voordat je start met een behandeling tegen haaruitval is het belangrijk te onderzoeken wat de oorzaak is van jouw haaruitval.

Tijdens een consult wordt het haarprobleem in kaart gebracht. Aan de hand hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan op. Wij kunnen jou ook adviseren om een PRP behandeling te nemen.


Analyse type haaruitval

Een haaranalyse kan de oorzaak van jouw probleem aantonen. De uitgebreide analyse zelf is vrijwel pijnloos. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aantal hoofdharen. Voor het onderzoek van de haarwortels worden er een aantal haren uit jouw hoofdhuid geanlayseerd met behulp van een microscoop.

Trichoscopie 

Bij een trichoscopie wordt jouw hoofdhuid bekeken met de dinolite trichoscoop. De beelden geven een scherpe indruk van de conditie van jouw hoofdhuid, haardikte en haardichtheid.

Foto-rapportage

Naar aanleiding van de bevindingen ontvang je een rapportage van de onderzoeken.

Advies en persoonlijk behandelplan

Ik werk op basis van orthomoleculaire behandelprotocollen maar omdat elk mens uniek is, komt er maatwerk bij kijken. Je krijgt dan adviezen, zoals leefstijl- en voedingsadvies, interventie-adviezen en eventueel supplementen op basis van de geconstateerde tekorten.

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is erfelijke haaruitval, oftewel  Alopecia Androgenetica . Onderstaande oorzaken spelen tevens een grote rol bij haaruitval.

ijzertekort

stress

kanker

schildklier

medicijnen

slechte conditie van de hoofdhuid

Low Level Laser therapie is een innovatieve manier om haarverlies te behandelen. Het is een niet-chirurgische behandeling die voornamelijk effectief is om haaruitval ten gevolge van erfelijkheidsfactoren te behandelen. Bij Low Level Laser therapie wordt de bloedcirculatie en de stofwisseling op positieve wijze gestimuleerd. Als de therapie aanslaat, zijn de eerste resultaten na een maand meestal al zichtbaar. De snelheid waarmee het haar uitvalt, remt dan af en na twee maanden is nieuwe haargroei soms al waarneembaar.

Theradome LH80 PRO laserhelm.

De laserhelm is veel krachtiger dan andere apparaten die rood laserlicht uitstralen. De Theradome LH80 PRO is een laser van medische kwaliteit met een therapeutische golflengte van rood licht.

Low Level Laser therapie heeft geen bijwerkingen. Het is een uiterst veilige behandeling met behulp van laserlicht. Tijdens de behandeling die doorgaans niet langer dan 20 minuten per sessie duurt, worden de lasers ook nauwelijks warm.

This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.