Last van stress, gevoelens van depressie, angsten, onrustig en het idee dat de daadkracht is verminderd? Of gaan de cognitieve functies achteruit? Dan kan de Bravermantest inzicht geven in verstoringen met de neurotransmitters. Het herstel van mentaal-emotionele klachten kan worden ondersteund met de juiste voeding en supplementen om de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen.

 

 


Neurotransmitters zijn overdrachtsstoffen die zorgen voor de communicatie in de biochemie van het lichaam.

Het doel van deze profielbepaling is om een inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neuro-biochemische systeem en de daarbij behorende (gezondheids)klachten.

Door het herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitterprofielen en het aanvullen van tekorten, kan in de basis het genezingsproces worden versterkt. 

Inzicht in jouw brein

Stress is van invloed op de werking van neurotransmitters in jouw brein. Verstoring van neurotransmitters kan cognitieve en emotionele klachten veroorzaken.

Hieronder volgt een korte uitleg over de vier belangrijkste neurotransmitters die getest worden door middel van de Bravermantest .


Dopamine

Dopamine zorgt met name voor activiteit in het voorste gedeelte van het brein, de frontale cortex, en de motorische cortex. Dopamine stimuleert het metabolisme, speelt een rol bij de ademhaling en speelt een belangrijke rol bij het beloningssysteem van het brein. Personen met een dopamine natuur zijn vaak krachtig, hebben hun woordje klaar en zijn snel van begrip. Zo’n 17% van de bevolking heeft een Dopamine natuur.Serotonine

Serotonine heeft een helend, verzorgend en verzadigend effect op het lichaam en brein. Tevens reguleert deze neurotransmitter het waak/slaapritme omdat het de voorloper is van het hormoon melatonine. Deze neurotransmitter is tevens intensief betrokken bij de centrale regulatie van de eetlust, temperatuur, pijn, bloeddruk, stemming en het gedrag. Zo’n 16% van de bevolking heeft een Serotonine natuur.GABA

Gaba is een remmende neurotransmitter en remt neuronale activiteit in het brein. Het zorgt ervoor dat bepaalde delen van het brein uitgezet kunnen worden waardoor bepaalde prikkels niet meer binnen komen. Dit zorgt voor rust in het hoofd. Tevens zorgt het voor relaxatie van de spieren. Deze neurotransmitter heeft kalmerende eigenschappen, net als valium. Zo’n 50% van de bevolking heeft een GABA natuur.Acethylcholine

Acetylcholine is de neurotransmitter van het (para)sympatische zenuwstelsel (zorgt voor de actie en de ruststand in het lichaam). Deze boodschapperstof zorgt onder andere voor de prikkeloverdracht van de motorische zenuwen naar de skeletspieren. Acetylcholine is tevens een bouwsteen voor de myelineschede (isolatie van de zenuwbanen). Zo’n 17% van de bevolking heeft een Acetylcholine natuur.Soms kom je gewoon stofjes tekort of is je brandstof op…

Neurotransmitters bepalen de manier waarop signalen door het lichaam worden verstuurd.

WEER LEKKER IN JE VEL

Hoe fijn is dat om weer meer energie te ervaren, minder snel overprikkeld te zijn waardoor het beter is om rust te kunnen pakken.

MET DE JUISTE BRANDSTOF

Het is niet altijd af te schrijven op sociaal emotionele problematieken. Soms kom je gewoon wat stofjes te kort.

VOOR JE DAGELIJKSE BESTAAN

Hoe ga je dit nu aan pakken? Je gaat de structuur vinden om vast geroeste patronen te doorbreken. We maken samen een energie verhogend en herstellend persoonlijk behandelplan.

Neurotransmitters de taal van het lichaam!

Het centrale zenuwstelsel, de darmen en het immuunsysteem gebruiken dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Dit wijst op een sterke relatie tussen de darmen, de hersenen en het immuunsysteem.

This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.