Ervaar je stress, depressieve gevoelens, angst, rusteloosheid, of voel je dat je daadkracht vermindert? Merk je ook achteruitgang in cognitieve functies? De Bravermantest biedt inzicht in verstoringen van neurotransmitters. Het herstel van mentaal-emotionele klachten kan worden ondersteund door middel van passende voeding en supplementen om de balans van neurotransmitters te herstellen.  

 


Neurotransmitters zijn signaalstoffen die de communicatie in het lichaam op biochemisch niveau mogelijk maken.

Het doel van dit profielonderzoek is om inzicht te verkrijgen in zowel de sterke als zwakke punten van het neuro-biochemische systeem, en om de gerelateerde gezondheidsklachten te identificeren.

Het versterken van verzwakte neurotransmitterprofielen en het aanvullen van tekorten kan de basis vormen voor het versterken van het genezingsproces.

Inzicht in jouw brein

Stress is van invloed op de werking van neurotransmitters in jouw brein. Verstoring van neurotransmitters kan cognitieve en emotionele klachten veroorzaken.

Hieronder volgt een korte uitleg over de vier belangrijkste neurotransmitters die getest worden door middel van de Bravermantest .


Dopamine

Dopamine zorgt met name voor activiteit in het voorste gedeelte van het brein, de frontale cortex, en de motorische cortex. Dopamine stimuleert het metabolisme, speelt een rol bij de ademhaling en speelt een belangrijke rol bij het beloningssysteem van het brein. Personen met een dopamine natuur zijn vaak krachtig, hebben hun woordje klaar en zijn snel van begrip. Zo’n 17% van de bevolking heeft een Dopamine natuur.Serotonine

Serotonine heeft een helend, verzorgend en verzadigend effect op het lichaam en brein. Tevens reguleert deze neurotransmitter het waak/slaapritme omdat het de voorloper is van het hormoon melatonine. Deze neurotransmitter is tevens intensief betrokken bij de centrale regulatie van de eetlust, temperatuur, pijn, bloeddruk, stemming en het gedrag. Zo’n 16% van de bevolking heeft een Serotonine natuur.GABA

Gaba is een remmende neurotransmitter en remt neuronale activiteit in het brein. Het zorgt ervoor dat bepaalde delen van het brein uitgezet kunnen worden waardoor bepaalde prikkels niet meer binnen komen. Dit zorgt voor rust in het hoofd. Tevens zorgt het voor relaxatie van de spieren. Deze neurotransmitter heeft kalmerende eigenschappen, net als valium. Zo’n 50% van de bevolking heeft een GABA natuur.Acethylcholine

Acetylcholine is de neurotransmitter van het (para)sympatische zenuwstelsel (zorgt voor de actie en de ruststand in het lichaam). Deze boodschapperstof zorgt onder andere voor de prikkeloverdracht van de motorische zenuwen naar de skeletspieren. Acetylcholine is tevens een bouwsteen voor de myelineschede (isolatie van de zenuwbanen). Zo’n 17% van de bevolking heeft een Acetylcholine natuur.Soms kom je gewoon stofjes tekort of is je brandstof op…

Neurotransmitters bepalen de manier waarop signalen door het lichaam worden verstuurd.

WEER LEKKER IN JE VEL

Het is geweldig om weer meer energie te voelen, minder snel overweldigd te raken en beter in staat te zijn om rust te nemen.

MET DE JUISTE BRANDSTOF


Soms zijn sociaal-emotionele problemen niet de oorzaak; soms missen we gewoon wat stofjes

 VOOR JE DAGELIJKSE BESTAAN 


Stap voor stap: doorbreken van vastgeroeste patronen voor energie en herstel


Neurotransmitters de taal van het lichaam!

De nauwe verbinding tussen het centrale zenuwstelsel, de darmen en het immuunsysteem wordt bepaald door het gebruik van dezelfde neurotransmitters en hun receptoren. Dit benadrukt de sterke relatie tussen de darmen, de hersenen en het immuunsysteem.

This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.