Het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van afvalstoffen, helaas zorgen onze westerse eet-en leefgewoontes voor een permanente blootstelling aan toxische stoffen. Vrijwel dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuishoren.

detox

Ons systeem wordt belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, zoals: cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen.

Een overmaat aan toxinen  zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan het fenomeen verzuring van weefsels en cellen.

Dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige (huid)veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten.

Eens in de zoveel tijd heeft elke machine een onderhoudsbeurt nodig. Voor ons lichaam is dat niet anders. Doordat de afvalstoffen zich blijven ophopen, raken we uitgeput en verliezen we onze vitaliteit.

Het aantal toxische stoffen dat ons lichaam binnendringt, neemt steeds toe. Ze komen onder andere binnen via de lucht die we inademen, ons voedsel en omgevingsfactoren.

Een ongezonde, onregelmatige, stressvolle of overdadige levensstijl maakt het nog meer nodig om zo nu en dan eens te ontgiften.

Een detoxkuur reinigt niet alleen het lichaam, het geeft je ook een gezondere huid, glanzend haar en sterkere nagels.

Een detoxkuur geeft je meer levenslust en vitaliteit. Je krijgt meer zelfvertrouwen, een sterkere wilskracht, meer innerlijke rust, meer energie en uithoudingsvermogen. Ook mentaal zal het verschil merkbaar zijn.

Wanneer de afvalstoffen zich in het lichaam ophopen, kan je last krijgen van erge hoofdpijn. Ook vermoeidheid en geestelijke uitputting zijn typische symptomen. Maar ook allerlei onverklaarbare kwalen en ontstekingen kunnen de kop opsteken.

Detoxen dient echter op een verantwoorde manier te gebeuren, omdat dit een enorme impact kan hebben op het lichaam.

ONTGIFTEN

DRAINAGE

ONTSLAKKEN

DETOXEN

LEVERDETOXIFICATIE

De lever is het belangrijkste orgaan voor een juiste ontgifting.

De leverdetoxificatie vindt plaats in 3 fases. Fase 1 is Hydroxylering, daarna is er een tussenfase waarin de zeer reactieve deeltjes worden afgevangen. Daarna is fase 2 aan de beurt; ook wel de Conjugering genoemd.

This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.