Auriculotherapie is een Westerse benadering van de ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van kleine naaldjes op het oor. Auriculotherapie is met name succesvol bij pijnbestrijding, spierpijn, hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken.

Het oor wordt beschouwd als een projectie van het hele lichaam. Dat houdt in dat bepaalde punten in het uitwendige oor corresponderen met de verschillende lichaamsorganen. Zoals het hart, de lever, de nieren en de hersenen.

Ooracupunctuur kan een prima ondersteuning zijn bij chronische aandoeningen en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding.

In de oorschelp bevinden zich ongeveer 200 acupunctuurpunten. Afhankelijk van de klacht worden er een of meerdere zogenaamde “verblijfsnaaldjes” geplaatst.
Dit zijn kleine naaldjes, die op een punt worden geplaatst in het oor wat correspondeert met de pijnplek in het lichaam.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de naaldjes een aantal dagen (tot maximaal 2 weken) zitten, zo worden de acupunctuurpunten langdurig gestimuleerd. Met de naaldjes in het oor kan gewoon worden gedoucht of gezwommen, de naaldjes gaan er niet makkelijk uit.

Zowel fysieke als psychische klachten kunnen met succes worden behandeld.

Onderstaand een kleine greep;

Migraine
depressiviteit
allergieën
Bronchitis
vruchtbaarheid
vermoeidheid

Het is het overwegen waard om ooracupunctuur te proberen. Het is een mooie aanvulling voor je immuunsysteem en zorgt voor een onontbeerlijke ontspanning.

De onderzoeksresultaten zijn hoopgevend.


This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.