Magnesium kennen we als het onmisbare mineraal voor de energieproductie en werking van zowel onze spieren als zenuwen. Gezien magnesium samen met kalium elke cel in ons gestel belichaamt is een tekort allesbehalve wenselijk. Daarom is het zorgwekkend dat wereldwijd een magnesiumtekort uitloopt van 60 tot 80 procent. Vandaar dat het van belang is om een dergelijk tekort tijdig te herkennen. 

Magnesium

Magnesium is onder andere goed voor onze cel- en spierfuncties, de enzymactiviteit, het zenuwstelsel en onze stemmingsregulatie.

Ook heeft magnesium invloed op uiteenlopende neurotransmissie wegen, waardoor het effectief inzetbaar is bij gevoelens van depressie.


Wanneer je veel zoetigheid eet, heeft dat ook een negatieve impact op het magnesium in het lichaam. De suikers zorgen er namelijk voor dat de nieren magnesium uitscheiden. Niet alleen de voeding heeft een invloed op de magnesiumwaarden, maar ook bepaalde dranken zorgen ervoor dat het lichaam minder magnesium kan opnemen.

Zo komen spierkrampen, hoofdpijn en concentratieproblemen vaak voor bij een tekort. Verder kunnen slaapproblemen, gevoelens van angst en samentrekkingen van het oog ook voorkomen. 

Magnesium pakking

Bij een magnesium pakking word je in folie gewikkeld en daarna wordt er een infraroodwarmte deken om je heen geslagen. De temperatuur van de deken wordt ingesteld tot maximaal 75 graden en zo blijf je heerlijk 30 minuten liggen. Na 30 minuten mag de infrarooddeken eraf en wordt de gel verwijderd met een warme doek. De infraroodstralingen dringen diep door in het lichaam en verwarmen je van binnenuit. De straling en de warmte verwijden de bloedvaten, openen de poriën en bevorderen daardoor de opname van magnesium via de huid. Het is raadzaam om voor een optimaal resultaat veel water te drinken. Na deze magnesium boost is het raadzaam je lichaam ook thuis te onderhouden met magnesium. We kijken samen waar jouw lichaam heb beste baat bij heeft. In mijn praktijk zijn diverse producten verkrijgbaar.

Wat zijn symptonen van magnesium tekort?

En hoe weet ik of ik een tekort heb aan magnesium?

Bij een verhoogde behoefte is het van belang om in eerste instantie een kritische blik op je voedingspatroon te werpen.

Groene bladgroenten, avocado, spinazie, boerenkool en pure chocolade bevatten bijvoorbeeld naast magnesium ook de essentiële nutriënten ijzer, mangaan, vitamine A, C en K. 


MAGNESIUM BEHANDELING

Oude rituelen in een modern jasje

Lichaamspakkingen werden al eeuwen geleden uitgevoerd. Oude grottekeningen laten zien hoe mensen met kruiden werden bedekt als gezondheids- en schoonheidsritueel. Sinds een aantal jaren zijn de lichaamspakkingen opnieuw in opkomst en in een modern wellness-jasje gestoken. Een lichaamspakking is een ontspannende behandeling die er tevens voor zorgt dat voedingsstoffen beter worden aangevoerd naar alle delen van het lichaam en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarbij werkt het verstevigend en voedend op de huid. 

MAGNESIUM BEHANDELING EN GEWICHTSVERLIES

Nog een pluspunt van de magnesium behandeling, is dat het geschikt is voor gewichtsverlies, door het snel afvoeren van alle giftige stoffen treedt vermindering van vet op.

This website uses healthy cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.